digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Otvorena 12. po redu manifestacija "Selam, ya Resulallah"

Autor: Almedin Karić Decembar 03, 2016 0

Simboliziranjem 571. godinu od rođenja Poslanika s.a.w.s. podijeljen je isti broj ruža, te je svečanim otvorenjem ispred Baščaršijske džamije u Sarajevu zvanično počela 12. po redu manifestacija “Selam, ya Resulallah – Dani o Allahovom Poslaniku” u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Muftija sarajevski, Enes ef. Ljevaković je otvorio manifestaciju riječima nade da će ova manifestacija probuditi ljubav prema Poslaniku, s.a.w.s. i mir među ljudima.

 

Galerija fotografija s otvaranja manifestacije

 

Manifestacija obuhvata tradicionalne manifestacije koje se realizuju iz godine u godinu u cilju očuvanja iste, te također promovira vrijednosti iz života poslanika Muhammeda, a.s., kao i upoznavanje sa načinom života Muhammeda, a.s. Također, hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo je učenjem Kur’ana i izvedbama ilahija I kasida uveličao ovo svečano otvaranje manifestacije.

U svom obraćanju, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Ferid ef. Dautović je ukazao na to da će fokus manifestacije biti na 12. rabbiul-evvelu, kao dan rođenja i slanja milosti čovječanstvu, jer je Uzvišeni Allah, dž.š., poslanstvom Muhammeda, s.a.w.s., poslao uputu i olakšanje čovječanstvu.
Svečano otvaranje je također svojim obraćanjem uveličao direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Nusret ef. Avdibegović koji je čestitkama i zahvalama organizatorima manifestacije uputio poruku nade da će ovaj mjesec donijeti lijepu mevludsku atmosferu na ove prostore. Manifestacija koja je večeras svečano otvorena traje do 29. decembra uz bogati program koji je upriličen u sklopu rasporeda “Selam, ya Resulallah”.

Program manifestacije

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine