digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Gradačac: Zajednički iftar za štićenike Udruženja ”Most povjerenja”

Autor: Emira Kavazović Juni 15, 2017 0

U srijedu, 14.06.2017. godine, u restoranu Kondor  u Gradačcu priređen je zajednički iftar za štićenike Udruženja ”Most povjerenja”. Udruženje "Most povjerenja" je humanitarnog karaktera koje stipendira i pomaže djecu bez oca ili bez oba roditelja

Iftar su za ove porodice organizovali Medžlis IZ Gradačac, Udruženje ”Most povjerenja” i Asocijacija žena MIZ Gradačac. Iftar je priređen za 50 članova iz ovih porodica. Ispred Medžlisa IZ Gradačac i Asocijacije žena MIZ Gradačac obratila se Emira Kavazović, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac.

U svom obraćanju predstavila je i podijelila prisutnima edukativni magazin Moj ramazan, koji je korisno i pouzdano štivo, da kratko, sadržajno i jezgrovito progovori o temama koje su lijepe koliko i ovaj mubarek mjesec. Na iftaru je prisustvovala aktivistica Udruženja ”Most povjerenja” Fikra Smajlović. Mjesec ramazan je period duhovnog preporoda vjernika, a post je uzvišenje duše, vježba za ojačanje tijela i podstrekač u činjenju dobra.

Za mjesec ramazan imamo običaj reći da je mjesec posta, teravija, intenzivnog ibadeta, mukabela, mjesec sijela kada rodbinske, bratske veze postaju čvršće. Zajednički iftari su posebna radost vjernicima u mjesecu ramazanu, i nastojat ćemo da  nam ovakvi zajednički iftari i druženja postanu tradicionalni za ove porodice u Gradačcu.

                                                                                                                        

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine