digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zamjenik reisu-l-uleme primio predstavnike Međunarodnog komiteta Crvenog križa

Autor: Oktobar 20, 2016 0

Sarajevo, 20. oktobar 2016. (MINA) – Danas je zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Smajić u posjetu primio predstavnike Međunarodnog komiteta Crvenog križa g. Irenee Herberta i Emira Canića.

Tokom susreta razgovarano je o aktivnostima koje je ova humanitarna organizacija provodila i provodi na području Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije i post-ratnom periodu prvenstveno kada je riječ o pomoći izbjeglicama te traženju nestalih. Zamjenik reisu-l-uleme je predstavnike Međunarodnog komiteta Crvenog križa upoznao sa humanitarnim aktivnostima Islamske zajednice koje si bile međunarodnog karaktera te se zahvalio na pomoći i podršci koju ova humanitarna organizacija sa sjedištem u Švicarskoj pruža našem narodu i domovini. On je također istakao otvorenost i spremnost Islamske zajednice za saradnju na projektima od zajedničkog interesa.

Današnjem sastanku su prisustvovali i Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu, i Hamed Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine