Preporod

etvrtak, 2 Seprembar 2010

Aktuelizirano06:55:28 PM GMT

Vijesti
Nalazite se na: Sa raznih strana Josipović: Uz križeve u škole staviti i polumjesec

Josipović: Uz križeve u škole staviti i polumjesec

E-mail Ispis PDF
Novi hrvatski predsjednik Ivo Josipović
Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović, za RTL-ovu rubriku 'Intervju tjedna', izjavio je da bi uz raspela u školama možda trebalo staviti i polumjesec.
Naime, on je komentirao temu postavljanja križeva u zadarskim gimnazijama i zaključio da bi, u tom slučaju, pravedno bilo postaviti i druge vjerske simbole, a ne samo simbol kršćanstva.
Josipović smatra da zakone treba poštivati, kao i vjerska opredjeljenja te da se rasprava o ovoj temi još mora nastaviti, piše Slobodna Dalmacija.

Ovu vijest  je prenio internetski portal Dnevnik.ba iz Mostara koji je naročito popularan među korisnicima interneta u Hercegovini. Od same vijesti možda su interesantniji komentari posjetitelja portala, pa ovdje donosimo jedan njihov dio:

• Krizar 18-01-2010. 22:10 Evo ga vec je poceo da ugada multietnicarima. Pa zamislite koliko ima multietnicara u Zadru. Mozda 100. I odma bi im dozvolio da rade sta oce kao da ih ima 90%. Tesko hrvatima sa ovim zujom. Zivi bili pa vidili Ovaj ce izgleda biti gori od Smesica
  • dzemo_x 19-01-2010. 01:42 mene da se pita ja bih ukinuo vjerska obiljezja u skolama
  • Krizar 19-01-2010. 03:32 A sta ima u tome lose sa vjerskim obiljezljima gdje jedan narod absolutna vecina. Ali vidis ovod JUDU gore sta bi on dozvolio.
  • Ajde ti meni reci iskreno bili Sulejman Tihic (GARGAMEL) dozvolio da se u Sarajevu u skoli gje su muslimani absolutna vecina postavi Kriz. Pa ti procjeni ovog gore zucu
  • barcelona 19-01-2010. 07:57 U Sarajevu u školama nema mjeseca i zvijezde pa nema ni potrebe za križevima.
  • OPUS DEI 21-01-2010. 23:16 Prvo,seljačiću mali,ne piše se "absolutno" nego "apsolutno". Drugo,u Sarajevu se Sulejman Tihić ne pita ništa. Treće,u Sarajevu u školama nema ni polumjeseca i zvijezda tako da nema ni križeva.
  • jojolo 19-01-2010. 01:59 jadni ti smo mi uskoro cemo gdje budu drzavnwe zastve stavljat i 4s. moj mesicu aj se ti vrati,a pusti ovu budaletinu
  • Tomaz 19-01-2010. 14:20 Krizaru tebi radi samo 0,5 % mozga.Vrati se u kameno doba tami pripadas.Zbog takvih kao ti i ne idemo naprijed

Aktuelno na forumu

Karikature

karadzic-mala

recesija-mala toyota-mala

Arhiva karikatura

Novo iz El-Kalema

SELTUT-Komentar-mala

Komentar Kur'an-i kerima: Mahmud Šeltut (1893-1963) jedan je od slavnih rektora Univerziteta El-Azhar u Kairu i istaknuta figura islamske misli dvadesetoga stoljeća, "mislilac modernog vremena", kod nas poznat ponajviše po svojim fetvama koje je u prostore bivše Jugoslavije unosio naš Husein ef. Đozo. Detaljnije >>>

Preporod info

Preporod je informativno glasilo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Izdavač mu je Rijaset, izlazi dva puta mjesečno u Sarajevu i distribuira se na cijelom području Islamske zajednice, kako u Bosni i Hercegovini tako i van države.

Adresa: Zelenih beretki 17, 71000 Sarajevo, BiH

Tel: +37833/236-493
Fax: +38733/236-690