Printaj ovu stranu

​ Svečana akademija u Medresi "Osman-ef. Redžović"

Autor: Maj 20, 2017 0

U Velikom Čajnom kod Visokog održana je svečana akademija, s kojom je promovirana 22. generacija maturantica i maturanata Medrese "Osman-ef. Redžović".

 

U amfiteataru medrese upriličen je svečani program,​ u kojem ​ su​ predstavnici medrese upoznali prisutne da  ove godine medresu završava 21 učenik i 22 učenice. Direktor medrese Dženan-ef. Handžić je u svom obraćanju istakao uspjehe ove generacije te izrazio žaljenje što današnjoj svečanosti nije mogla prisustvovati Aiša Omanović, koja je trenutno na liječenju.

Prisutnima se obratio ispred Rijaseta Ibrahim Begović, koji je istakao kako  bh. medrese svake godine isprate stotine učenika spremnih da upišu različite fakultete. Begović ​​j​​e izrazio nadu da će mnogi iz ove generacije prisutnih učenika upisati fakultete islamskih nauka. Nakon promocije svih učenika uručene su nagrade učenici i učeniku generacije, Ameli Rizvanović i Edinu Muhiću, koji su u svojim emotivnim govorima medresu opisali kao najbolju školu. ​

Pored suza radosnica roditelja što im djeca upsješno završavaju školovanje, suze su bile i u očima učenika jer se rastaju od svojih prijatelja i četverogodišnjeg načina života koji će pamtiti cijeli život.
​Među ostalim uspjesima ove generacije, ističemo i javno izvođenje drame koju je napisao ovogodišnji maturant Adem Dedić.

Cijeli izvještaj u printanom izdanju.

Povezani članci (po oznakama)