Printaj ovu stranu

Sadiq Khan: Nećemo vam dopustiti da nas podijelite

Autor: Ajša Hafizović Hadžimešić April 04, 2017 0
Predstavnicima vjerskih zajednica pokazali čvrsto opredjeljenje da brane zajedničke vrijednosti Predstavnicima vjerskih zajednica pokazali čvrsto opredjeljenje da brane zajedničke vrijednosti

London - Predstavnici različitih religija i zajednica u Londonu sastali su se u sjedištu Scotland Yarda s britanskom ministricom unutrašnjih poslova Amber Rudd i gradonačelnikom Londona Sadiqom Khanom. Svi zajedno su osudili terorostički napad ispred britanskog parlamneta u Londonu, a svećenik John Hall, koji se nalazio u delegaciji, istakao je da vjerske zajednice u britanskoj metropoli čvrsto stoje na opredjeljenju da i dalje žive u miru i slozi.


„Pokazat ćemo solidarnost svih religija protiv ovog užasnog napada koji su svi osudili“, kazao je dr. Ahmad Al-Dubayan, direktor Islamskog kulturnog centra u Londonu.
„Među vjerskim zajednicama nema nikakvih razilaženja. Sve zajednice su osudile užasni napad koji se dogodio jučer. Zajedno smo ovdje za mir i pomirenje ne samo u našoj zemlji, nego i u cijelom svijetu“, poručio je svećenik John Hall.
 „Danas se solidarišemo radi sretnije budućnosti svih građana Londona. Ovdje smo kako bismo, uprkos našim razlikama, pokazali da izražavamo zajedničku zabrinutost za mir i harmoniju u našem velikom gradu“, poručio je predstavnik jevrejske zajednice rabin Herschel Gluck.
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je kazao da građani Londona nikada neće dozvoliti teroristima da ih zastraše i promijene njihov način života. „Nećemo im dopustiti da podijele naše zajednice, nećemo dopustiti da unište naš način života“, kazao je Khan i pozvao Veliku Britaniju da ne dozvoli da ovaj napad bude povod za podsticanje zločina iz mržnje. „Teroristi žele napasti London jer ne mogu prihvatiti činjeniu da mi, ne samo da toleriramo jedni druge, nego bez obzira da li smo krščani, muslimani, jevreji, hindusi, siki, budisti, članovi bilo koje vjerske ili druge zajednice, mi vas poštujemo, prihvatamo i slavimo jedni druge i tako ćemo nastaviti“, kazao je gradonačelnik Londona.  

Povezani članci (po oznakama)