Printaj ovu stranu

Natječaj Fonda Bošnjaci: Dodijeljene nagrade i priznanja pobjednicima

Autor: Novembar 27, 2018 0

U prostorijama Fonda "Bošnjaci" dodijeljene su novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: Svaki narod ima svoju obećanu zemlju.

Na ovogodišnji natječaj zaprimljeno 45 radova, koji su šifrovano dostavljeni ovlaštenoj Komisiji u sastavu: Sevret Mehmedćehajić, prof. (predsjednik), dr. Mustafa Prljača (član) i Nezim Halilović, prof. (član). Komisija je nakon pregleda radova jednoglasno odabrala tri najbolja.

Prisutnima su se obratili i čestitke uputili Šahin Kerla, direktor i Elmedina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda ''Bošnjaci'', te dr. Mustafa Prljača i Nezim Halilović Muderris, članovi Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 400,00 KM Medinu Islamoviću, studentu IV godine Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću uručio je Nezim Halilović Muderris, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 300,00 KM Muji Adžemoviću, studentu V godine Fakulteta menadžmenta i javne uprave Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, uručio je dr. Mustafa Prljača, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i treću nagradu u iznosu od 200,00 KM Elmi Begić, studentici IV godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uručila je Elmedina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda "Bošnjaci".

fond3

Povezani članci (po oznakama)