Printaj ovu stranu

Melburn: Promocija knjige

Autor: Dž.SOFTIĆ Februar 28, 2017 0

U Islamskom centru "Deer park" u Melburnu održana promocija knjige Suade Suljić Sokolović "Ni na nebu, ni na zemlji"

U prelijepom ambijentu Islamskog centra "Deer park" u Melburnu, u nedjelju, 26. februara, održana je promocija, četvrte po redu, prozno-poetske knjige, pod nazivom "Ni na nebu, ni na zemlji" poznate književnice Suade Suljić Sokolović iz Tuzle, koja već nekoliko godina živi i piše u australijskom gradu Melburnu. Osim autorice, promotori ovog vrhunskog književnog djela bili su prof. Ramiz Muminović, urednik i voditelj bosanskog radija u Melburnu, koji je u svom izlaganju pohvalio Suadin rad i citirao nekoliko njenih mudrih misli, koje se nalaze u knjizi, zatim doktor nauka Suljo Hušidić i mr. Muhamed ef. Džidić, koji je bio i u ulozi moderatora i domaćina promocije.
     -Veoma je  pohvalno da Džematski dbor i naš uvaženi, cijenjeni i poštovani efendija magistar Džidić, pored svih vjerskih i drugih aktivnosti, nađu vremena  da promovišu kulturu i književna djela. Za svaku je pohvalu što cijene književni rad i lijepu pisanu riječ. Hvala od srca efendiji Džidiću i Džematskom odboru Islamskog centra "Deer park" što su upriličili ovu promociju, kao i promocije moje tri prethodne  knjige u 2015. i 2016. godini, te tako pružili priliku da  na lijep način prezentujem svoja književna djela. Iskrenu zahvalnost dugujem i doktoru nauka Sulji Hušidiću, koji je pristao da bude promotor moje nove knjige i koji je kupio mojih stotinu knjiga i poklonio ih bosanskim školama u Melburnu. Kupovinom knjiga dr. Hušidić je pokazao da je veliki čovjek i intelektualac i, što je najvažnije, pravi i veliki vjernik, jer samo dobar vjernik može učiniti ovako lijep gest. Moje knjige njeguju naše adete i čuvaju našu baštinu. Moje priče su moj život i život mojih najdražih. Da bih ih napisala, nostalgično sam se vratila u svoje djetinjstvo i svoju mladost. Pisala sam starim, izvornim  bosanskim jezikom. Stihove pišem kada mi dođe inspiracija. Oni se rode sami. Svijet bi bio tmuran bez lijepe i poučne poezije.  Hvala svima od srca što ste došli da uveličate moju promociju i podijelite sa mnom moju radost i moju sreću-kazala je, između ostalog, izvrsna književnica Suada Suljić Sokolović, koja je poznata i po svom humanitarnom radu.

Suadina knjiga "Ni na nebu, ni na zemlji" učvrščuje našu svijest da smo Bošnjaci. Čuva naše prekrasne adete i naš lijepi izvorni bosanski jezik. Nakon čitanja ove knjige, bit ćete još ponosniji na vaš bošnjački identitet. Ovo književno djelo je veoma važno i trebalo bi da se nađe u našim kućnim bibliotekama-rekao je, između ostalog, dr. Suljo Hušidić.
Veliki aplauz prisutnih bio je potvrda njihovog oduševljenja i zadovoljstva što su došli na promociju, što pripadaju ovom lijepom i veoma aktivnom džematu i što imaju dobrog efendiju Muhameda Džidića, koji veliku pažnju pridaje kulturi, obrazovanju  i svemu što je lijepo i korisno za zajednicu.
                                                                                                                                                     

Povezani članci (po oznakama)