Printaj ovu stranu

Izvrstan projekat za učenike mekteba

Autor: D.S. Januar 25, 2019 0

Možda najznačajniji projekat koji je u 2018. godini otpočeo u organizaciji džudo organizacije “ON1“ jeste saradnja s Medžlisom Sarajevo kroz projekat "Mekteb i džudo", koji je imao za cilj uvođenje i približavanje džudo sporta djeci koja pohađaju mektebsku nastavu

Projekat je počeo s realizacijom u drugoj polovini mjeseca marta 2018. kada je napravljena prezentacija projekta zvaničnicima IZ, sarajevskim imamima i roditeljima, čija djeca pohađaju mektebsku nastavu. Nakon prezentacije projekta otpočelo se s njegovom realizacijom. Nabavljena je potrebna sportska oprema i omogućeno je bavljenje džudom mektebskoj djeci koja su izrazila želju i upisali se na liste u svojim mektebima. Nakon obavljenih pripremnih radnji, otpočelo se sa trenažnim procesom koji je svoje prve pozitivne rezultate ubrzo polučio. U novembru, tačnije 15. novembra 2018. godine upriličeno je polaganje džudo-pojaseva za polaznike prve generacije, koji su usvojili znanja i vještine te su djeca iz programa “Mekteb i džudo“ stekla zvanja nosilac pojasa VII kyu (žuti pojas). Za samo kratko vrijeme uočen je ogroman psihofizički napredak kod djece koja su uključena u džudo-projekat. U decembru, 16.12.2018, u hotelu Swissotel u Sarajevu priređen je svečani gala prijem na kojem  su uz prigodan program i prezentaciju ostvarenog u protekloj godini kandidatima uručene diplome za položene pojaseve, to jeste prvoj generaciji djece iz projekta "Mekteb i džudo",a prijateljima i partnerima “ON1“ organizacije i “ON1“ kluba uručene  su zahvalnice. Na prijemu je prisustvovalo oko dvije stotine djece, roditelja i drugih gostiju, a ispred Medžlisa Sarajevo bio je hafiz Ammar-ef. Bašić."Zahvalni smo i zadovoljni prilikom da omogućimo djeci da se bave nečim što je zasigurno dobro, korisno i preporučeno. Zahvaljujemo IZ i Medžlisu Sarajevo te svim zvaničnicima IZ koji su učestvovali u pokretanju projekta do njegove realizacije. Naš cilj je odgoj, znanje, razvoj i spremnost naše djece da spremno i adekvatno odgovore svim životnim i društvenim izazovima i iskušenjima“, kazao je Karim Hebib, osnivač organizacije “ON1“.

Ova godišnja manifestacija “ON1“, u organizaciji sportske organizacije i džudo-kluba “ON1“, upriličena je u Sarajevu i kako bi se organizatori osvrnuli na proteklu godinu. Među značajnijim projektima “ON1“ u proteklom periodu bili su: iniciranje uvođenja džudo sporta u škole,potpisivanje sporazuma o saradnji s jednim od najuspješnijih sportskih džudo-kolektiva u svijetu klubom Edelweiss iz Groznog, Rusija, dovođenje u Sarajevo nekih od najvećih imena i legendi džudo sporta u svijetu te stupanje s njima u profesionalne i prijateljske odnose a sve u svrhu razvoja džuda u BiH,sportski rezultati na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni, pomoć Džudo saveza BiH u razvoju džudo-sporta itd.

on11

Dodjela diploma prvoj generaciji projketa “Mekteb i džudo“

 

Povezani članci (po oznakama)