Printaj ovu stranu

Australija: Mreža mladih prikupila preko 5 hiljada dolara za humanitarnu akciju

Autor: Oktobar 31, 2018 0

U okvirima Swan Valley džamije u subotu 27. oktobra održan je humanitarni bazar u organizaciji Mreže mladih Perth.

Pod sloganom ‘Tvoje je što daš’, brojni posjetitelji na bazaru su kupovinom ćevapa, kolača i ostalih eksponata doprinijeli prikupljanju sredstava za pomoć djeci u siromašnim dijelovima Bosne i Hercegovine, što je ujedno bio i cilj samog bazara. U tu svrhu prikupljeno je ukupno 5.257 australskih dolara.

Ovaj humanitarni projekat je pokrenut u inicijativi Mreže mladih Perth i koordinaciji sa Mrežom mladih Sarajevo. Projekat uključuje nekoliko faza. Prva faza je organizovanje bazara i prikupljanje novčanih sredstava i donacija. Druga faza je preusmjeravanje sredstava u kupovinu potrepština, odjeće za djecu, te slanje paketa za Bosnu. Treća faza uključuje Mrežu mladih u Sarajevu koja će preuzeti i predati  pakete namijenjene djeci i njihovim porodicama.

Ovo je prvi humanitarni projekat u organizaciji Mreže mladih Perth koji je nadmasio sve očekivanja organizatora i koordinatora. Ovom prilikom, Mreža mladih Perth se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom i velikodušnim donacijama pomogli našoj djeci i familjama u Bosni I Hercegovini. Pored toga, prisutni i džematlije su imale priliku da se podrobnije upoznaju sa radom, ciljevima misijom Mreže mladih u Perthu i Australiji.

Treća faza projekta: Mreža mladih u Sarajevu preuzima pakete pomoći, potom predaje i dodjeljuje pakete namjenjene djeci u ugroženim dijelovima Bosne.