Printaj ovu stranu

Novi objekat IZ Bošnjaka u SAD-u

Autor: Februar 13, 2018 0

U subotu 10. februara, Islamska Zajednica Bošnjaka Tampa Bay je uz tekbire prisutnih imama i gostiju sa ponosom svečano predstavila svojSubmit novi objekat u vlasništvu ove bošnjačke zajednice na Floridi. Cijelodnevni program je prošao u vedrom raspoloženju i čestitke idu svim vrijednim džematlijama ovog džemata, a posebno imamu Jasmin ef. Latifoviću i džematskom odboru.

Svečani gosti ovog programa su bili glavni imam ICNAB-a dr. Sabahudin ef Ćeman i oblasni imam medžlisa 4-Jug Ismet ef Zejnelović, koji su se prigodnim obraćanjem osvrnuli na snagu i važnost zajednice u ovom vremenu koje je puno izazova za sve nas. Pored njih dvojice, ovom svečanom činu su pristvovali imami i džematlije iz raznih džemata širom Amerike koji su iskazali svoju dragost i podršku ovom džematu.

Ova zajednica, koja je dio ICNAB-a od svog samog osnivanja i broji oko 250 članova, je prije nekoliko mjeseci kupila evangelističku crkvu koju je veoma brzo preuredila u džamiju. Zajednica je ovim potezom povećala svoj vakuf, jer su od 2009. godine imali svoj prostor u kojem su obavljali svoje aktivnosti.

icab2

Sam objekat je veličine oko 800 m2 (8,200 sq ft), i posjeduje sve što jednoj zajednici treba za uspješan rad: klanjački prostor od oko 200m2 (2,500 sq ft), kuhinju, kafeteriju, 4 učionice, 2 kancelarije, i nalazi se na prostoru od oko 7 dunuma (1.8 acres). Ovaj objekat je kupljen za $750,000, što je veoma jeftino s obzirom da se bliže kuće prodaju za oko $500,000.

Molimo Allaha dž.š. da obilato nagradi sve džematlije ovog džemata, da im podari uspjeha u daljem radu, i da nastave da pozitivnim primjerima i aktivnostima.

Povezani članci (po oznakama)