Printaj ovu stranu

Odjel za ženski aktivizam Srebrenik i džemat Kuge: Predavanje i druženje za žene

Autor: D.B. April 16, 2018 0

SREBRENIK: 15.04.2018. – Odjel za ženski aktivizam, brak i porodicu, pri Medžlisu islamske zajednice Srebrenik u okviru svojih redovnih aktivnosti realiziraju aktivnosti obilježavanja značajnih datuma u islamskom kalendaru, a tako i važnih datuma od društvene zajednice.

Do sada su konstantno realizirali brojne aktivnosti. U nizu tih programa jučer, nedjelja, su u saradnji sa džematom Kuge, u džamiji pomenutog džemata organizovale prigodan program i druženje povodom nastupajućeg mjeseca ša'bana. Na početku prisutnim vjernicama se obratila muallima Edina Mujkić, koordinator odjela za ženski aktivizam, brak i porodicu,  ukazavši na značaj žene u islamu. Potom je održala predavanje na temu „Vrijednosti mjeseca Ča'bana“. 

Nakon programa upriličeno je druženje uz kahvu i kolače, te ilahije i kaside, za sve prisutne, a za to su se pobrinule polaznice Edukativnih programa iz džemata Kuge na čelu sa koordinatoricom džemata Azrom Junuzović.  Prema riječima koordinatorice Edine Mujkić Odjel za brak i porodicu planira u ovoj godine ovakva druženja u svim džematima Medžlisa Srebrenik.

 

Povezani članci (po oznakama)