Printaj ovu stranu

Ljetna škola islama kroz edukativnu ekskurziju

Autor: Juni 12, 2018 0

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH organizuje „Ljetnu škola islama kroz edukativnu ekskurziju - Draga moja BiH“. Projekat je zasnovan na bazi kontekstualnog učenja, tj. mladima bi u određenom kontekstu i na određenoj lokaciji učila o temama (npr. o džamiji bi učili u Begovoj džamiji, o Starom mostu u Mostaru bi učili na Starom mostu, o šehidima u Srebrenici i na Kovačima, o stećcima kod stećaka u Stocu i sl.). Na taj način bi se obezbijedio lijep ugođaj i kvalitetna znanja.

Vrijeme putovanja i boravka u BiH učesnici Ljetne škole  će biti u društvu sa svojim vršnjacima iz BiH, vjeroučiteljima, profesorima medresa, te istaknutim učenjacima iz BiH od kojih će kroz razgovor i druženje učiti o svojoj vjeri.  Tokom desetodnevnog boravka u BiH učesnici Ljetne škole će obići znatan broj mjesta i znamenitosti Bosne i Hercegovine. 

Cilj projekta je da se mladima iz dijaspore, kao i njihovim vršnjacima iz BiH, ponudi upoznavanje sa ljepotama i najznačajnijim znamenitostima Bosne i Hercegovine i islamskim vrijednostima.

Više informacija na fotografijama ispod:

 

Povezani članci (po oznakama)