Printaj ovu stranu

Čelić: Otvorena džamija u džematu Brnjik

Autor: Avgust 09, 2018 0

U subotu 4.8.2018. godine svečano je otvorena džamija u džematu Brnjik, Medžlis Islamske zajednice Čelić.

Svečanom otvorenju su prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme Remzija-ef. Pitić, goraždanski muftija, i izaslanik Muftije tuzlanskog dr.Sead-ef Seljubac. 

Nakon dobrodošlice koju je uputio imam džemata Admir-ef. Bubahmetović prisutnima se obratio glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić koji je čestitao džematu novosagrađenu džamiju. U ime Džematskog odbora obratio se Enver Halilović koji je govorio o historijatu džemata i akcijama oko izgradnje vakufske kuće i same džamije, a predsjednik IO Medžlisa IZ-e Čelić Fahrudin Džafić je prisutne izvijestio o toku izgradnje džamije, zahvalio se investitorima i čestitao džematskom odboru i džematu ovo hajirli djelo.

Načelnik Općine Čelić Sead Muminović, čestitao je Medžlisu i džematu novosagrađeni objekat i istakao zahvalnost na dosadašnjoj saradnji. 

Dr. Sead-ef. Seljubac u svom obraćanju je govorio o važnosti džamije, džemata i jedinstva u vremenu u kojem živimo, a goraždanski muftija Remzija-ef. Pitić je istakao zadovoljstvo što se nalazi u mjestu rođenja r. Ibrahim-ef. Halilovića, nekadašnjeg banjalučkog muftije, i ukazao na izazove vremena u kome živimo.  Tokom svečanosti, uručene su zavalnice i vakufname najistaknutijim pojedincima i firmama. Dr. Sead-ef. Seljubac i glavni imam Džemal-ef. Šadić uručili su Povelju za životno djelo porodici r. Ibrahim-ef. Halilovića, a muftija Remzija-ef. Pitić džamiju je proglasio vakufom Islamske zajednice.

Džamiju je otvorio hadži Huska Idrizović. Noć uoči otvorenja upriličen je mevludski program.