digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebreničko zlato efendije Peštalića

Autor: Preporod Februar 02, 2015 0

Ono što su prepoznali Bošnjaci, ali i njihovi sugrađani jeste rad za zajedničku budućnost djece. Srebreničani pokušavaju omogućiti djeci sve što imaju njihovi vršnjaci u većim gradovima BiH

 

Kristina Milošević osnovala je karate klub “Želja Ipon” prošle godine, a klub je osvojio ukupno 64 medalje na raznim takmičenjima, od kojih su čak 32 zlatne.

“Željeli smo da obezbijedimo mjesto gdje će mladi trenirati i družiti se. Trenutno imamo 50 članova. Trenutno jedini problemi koje imamo jesu finansijske prirode, tačnije opremljenost sale i odlazak na takmičenja”, kaže Kristina.

Moje veliko zadovoljstvo je što se skoro niko ne ispisuje iz kluba. Klub predstavlja njihovu radost. Neki dan sam poklonila kimono jednom kandidatu koji mi je kazao da mu je ostvaren životni san. Kada vidim koliko su srećni, mogu samo da budem još srećnija”, zaključila je Kristina.

Djeca glavnog imama Merjema (8) i Amina (10) veoma su uspješne karatistkinje. Merjema je osvojila jedno zlato na nivou manjeg entiteta, te jedno zlato i bronzu na takmičenju u Srbiji.

Prema riječima Srebreničana može se zaključiti da su oni davno shvatili da je njihova budućnost u vlastitom radu i nadi da će nove generacije donijeti i nove, bolje prilike.

Pažnja! Više pročitajte u printanom izdanju Preporoda od 1.1.2015.g.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine