digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Novi imam MIZ Kladanj

Autor: Preporod Februar 05, 2015 0

U Kladnju je 4. februara ove godine Vahid-ef.Fazlović, muftija tuzlanski, zvanično uručio dekret Asim-ef. Esmiću, novom glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

U Kladnju je 4. februara 2015. godine upriličena inauguracija novog glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Ovom prilikom Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, zvanično je uručio dekret Asim-ef. Esmiću, kojim je imenovan za glavnog imama ovog medžlisa.

Prema procedurama Islamske zajednice u Medžlisu Islamske zajednice Kladanj je od 1. januara 2015. godine došlo do imenovanja novog glavnog imama.

Muftija Fazlović je, ovim povodom, pozvao na dosljednost u radu glavnog imama, pravednost u odnosu prema ljudima, te je poželio da ova promjena doprinese unapređenju ukupnog stanja Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Glavni imam Esmić se zahvalio na povjerenju. Ukazao je na delikatnost i ozbiljnost emaneta koji preuzima. Izrazio je zadovoljstvo što su imami ovog medžlisa mlad kadar, te je iskazao nadu da će se moći uraditi mnogo.

U radnom dijelu susreta sa imamima razgovarano je o unapređenju mektebske i nastave vjeronauke, te odgoju djece i mladih.

Muftija je imamima govorio o važnim tačkama imamske misije u Islamskoj zajednici zahtijevajući da se ispune sve dužnosti u džematima. Obećao je adekvatnu pomoć koja je neophodna u radu imama i Medžlisa Kladanj. Zahvalio se Enes-ef. Hodžiću, prethodnom glavnom imamu, na njegovoj misiji i doprinosu u radu Islamske zajednice.

Nakon susreta sa imamima, ovom prilikom održan je i susret sa članovima Izvršnog odbora MIZ Kladanj. Novoizabrani predsjednik IO Enes-ef. Hodžić  upoznao je muftiju Fazlovića sa novim sastavom Izvršnog odbora.

Na kraju susreta Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, čestitao je predsjedniku i članovima Izvršnog odbora na izboru i izrazio nadu da će uložiti potreban napor za razvoj ovog Medžlisa.

Muftija je tokom boravka u Kladnju posjetio i načelnika Općine Jusufa Čavkunovića

Tokom ovog susreta načelnik Čavkunović je upoznao muftiju Fazlovića sa stanjem na području Općine Kladanj. Razgovarano je i o saradnji sa Islamskom zajednicom na ovom području.

Zajedno su sa muftijom Fazlovićem ovom susretu prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije, Enes-ef. Hodžić, predsjednik IO MIZ Kladanj i Asim-ef. Esmić, glavni imam.

Načelnik Čavkunović je čestitao novom glavnom imamu na povjerenom mandatu, te je izrazio  spremnost na institucionalnu saradnju.

Muftija Fazlović se načelniku zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i na opredjeljenju da se i buduća saradnja odvija na institucionalnoj ravni.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine