digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mreže mladih Kiseljak na ekskurziji u Ljubljani

Autor: Oktobar 16, 2018 0

Aktivisti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak putovali su u Sloveniju, te posjetili Ljubljanju u vikendu koji je iza nas.

Tridesetak najaktivnijih članova imali su čast da zajedno putuju i međusobno se zbližavaju. U sklopu pomenute ekskurzije mladi su obišli znamenitosti ovoga grada, zajedno sa Mirzom Aleševićem, članom džematskog odbora džemata Ljubljana, koji ih je proveo kroz grad i upoznao ih sa historijski važnim mjestima i spomenicima vezanim za Ljubljanu.
Obišli su i Islamski centar u Ljubljani koji je u izgradnji. Svjedočili su impozantnom izgledu i neobičnoj arhitekturi ove višemilionske građevine, koja će nuditi bogat sadržaj. Islamska zajednica Slovenije aktivno radi na izgradnji ove građevine, a otvorenje se očekuje u narednoj godini.
Nakon slobodnih aktivnosti, koje su mladi mogli iskoristiti za boravak u Ljubljani, na Akšam – namazu je uslijedio susret mladih Islamske zajednice Slovenije i mladih iz Kiseljaka. Riječi dobrodošlice je uputio Senad ef. Karišik i Nevres ef. Mustafić, koji su izrazili zahvalnost na ovoj posjeti i upoznali prisutne sa aktivnostima Islamske zajednice u Sloveniji i mladih ovoga džemata.
Ispred Mreže mladih Kiseljak domaćinima se zahvalio Mirza ef. Bilić, izrazivši zadovoljstvo ovom posjetom, i susretljivošću ovoga džemata prema mladima Kiseljaka koju su pokazali tokom ove posjete.
Nakon oficijelnog susreta i razgovora, mladi su nastavili druženje uz večeru, ilahije i međusobno upoznavanje.
Nakon Jacija – namaza uslijedio je povratak.
Koristimo priliku da se zahvalimo svima onima koji su podržali organizaciju ove ekskurzije, a to su: Stranka demokratske akcije Kiseljak, udruženje Nova nada Kreševo, Kara – drvo d.o.o., HP Oil d.o.o., Grakop d.o.o., Orman d.o.o., Mrki komerc d.o.o., Restoran Mostarlić, Restoran Orijent i Auto centar Smajić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine