digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

KISELJAK: Održano predavanje za žene

Autor: Dž. SOFTIĆ Februar 10, 2015 0

U prostorijama Vakufsko-administrativnog centra u Kiseljaku, u srijedu, 4.februara, Asocijacija "Fatma" Kiseljak, u saradnji s Asocijacijom žena Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, organizirala je predavanje i druženje za žene.

 

Prisutne, među kojima je bilo i nekoliko članica Udruženja žena “Hanume” iz Bilalovca, poselamila je i poželjela im dobrodošlicu Nerimana Čeho, predsjednica Asocijacije "Fatma" Kiseljak. Specijalne gošće bile su vrijedne aktivistice ženske edukativne organizacije “Kewser” iz Vogošće. O zdravlju, zdravoj ishrani i zdravom načinu života, predavanje je održala uvažena, diplomirana liječnica homeopatske medicine Sadika Avdić, predsjednica organizacije “Kewser”. Aktivistice “Kewsera” su promovirale  svoj časpopis “Zehra”, koji je namijenjen ženi Bošnjakinji, i proizvode salona “Holistica”. Nastupio je i dječiji hor Osnovne škole “Kiseljak 1” Bilalovac.

- Zahvaljujem se svima, koji su dali svoj doprinos ovom predavanju i druženju, a posebno aktivisticama organizacije “Kewser” i rukovodstvu Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, na čelu sa predsjednikom prof. Nerminom Merhemićem i glavnim imamom prof. Emir ef. Pajtom. Hvala i hafizu Benisu Topaloviću, koji je obezbijedio donaciju, pa smo kahvom, sokom i kolačima mogle počastiti naše gošće. Ovo predavanje i druženje je odličan primjer drugima, da znaju kako trebaju koristiti svoje vrijeme-kazala je Nerimana Čeho, predsjednica Asocijacije “Fatma” Kiseljak.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine