digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Prijem za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog

Autor: Novembar 14, 2018 0

U četvrtak, 01. novembra 2018. godine u Uredu Muftije travničkog upriličen je prijem za najuspješnije mu'allime medžlisa Muftijstva travničkog za 2017/18. mektebsku godinu.

Čast da na ovom prijemu prisustvuje ispred Medžlisa IZ Travnik pripala je Ahmed-ef. Šehiću, imamu džemata Mosor. Prijemu su pored najuspješnijih mu'allima 7 medžlisa, te Muftije i njegovih najbližih saradnika, kao domaćina, prisustvovali i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić i glavni imam Medžlisa Bugojno Vehid-ef. Arnaut.

Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je najuspješnijim muallimima na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima i rekao da se ovim prijemom želi ukazati na značaj mekteba i odati dužno poštovanje najvrjednijim muallimima.

Prisutni imami su tokom razgovora naglasili da se do uspješnih rezultata može doći jedino ako se posao mu'allima radi s ljubavlju, ne žaleći ni truda ni vremena kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, uz značajan broj dodatnih časove, te uz dobru komunikaciju i saradnju sa roditeljima.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine