digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: 25 godina od reaktiviranja islamske vjeronauke u školama

Autor: Novembar 19, 2018 0

U subotu, 17. novembra 2018. godine, u OŠ "Travnik" održan je stručni seminar za vjeroučitelje na temu "Islamska vjeronauka i opasnosti šablonizma". U radnom dijelu seminara izlaganja su imali muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilovic, i rukovodilac Odjela za vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, dr. Nezir Halilović.

Svečani dio seminara kojim je obilježena 25. godišnjica od uvođenja vjeronauke u obrazovni sistem na podrucju Muftijstva otpočeo je intoniranjem državne himne, a potom su uslijedile čestitke od strane direktora OŠ "Travnik" g-dina Dženana Aganovića, načelnika Općine Travnik g-dina Admira Hadžiemrića, premijera SBK-a g-dina Tahira Lende, direktora EIPM mr. Dzevdet-ef. Šošića, muftije dr. Ahmed-ef. Adilovića, te dr. rukovodioca Odjela za vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, dr. Nezira Halilović.

Tim povodom vjeročiteljima koji su obrazovnom procesu napunili 20 i više gidina staža dodijeljene su plakete i prigodni pokloni od strane Muftijstva. Po završetku svečanog dijela druženje je nastavljeno je uz ručak u restoranu EIPM u Travniku.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine