digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Brojne aktivnosti Mreže mladih u mjesecu mevluda

Autor: Novembar 19, 2018 0

Članovi Mreže mladih na području Muftiluka sarajevskog proteklih su nekoliko dana vrijedno radili. Brojne svoje aktivnosti prilagodili su prigodnom obilježavanju mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. 

Doček mjeseca mevluda prethodne sedmice mladi su obilježili tradicionalnim pečenjem halve i podjelom šerbeta. Brojne su djevojke, članice Mreže mladih, na ulicama naših gradova dijelile ruže, na kojima su ispisane lijepe poruke i hadisi našeg Pejgambera Muhammeda, a.s. 

Na zajedničkim radionicama mladi su birali različite citate iz naših mevluda, koje prezentiraju javnosti putem bilborda i društvenih mreža. 

Teško je najbrojati sve humanitarne aktivnosti Mreže mladih u proteklih desetak dana. U brojnim su džematima mladi posjećivali siromašne, bolesne, kao i druge različite socijalne kategorije u našim džematima. Prilikom posjeta praktičnim primjerom pokazivali su sunnet našeg Pejgambera Muhammeda, a.s. 

Prigodne kvizove za mlade pripremili su članovi Mreže mladih Gračanica i Breza. Druženja i predavanja za mlade organizirana su u Varešu, Starom Gradu, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Kaknju, Vogošći. 

Također, važan segment obilježavanja mjeseca mevluda za Mrežu mladih jesu različiti kulturni i edukativno sadržaji. Mladi su direktno uključeni u pripremanju i realizaciji brojnih tribina, predavanja, promocija. Članovi Mreže mladih Hadžići su za ovaj mjesec pripremili i posebnu predstavu "Jetim", koju su i premijerno izveli za ovaj vikend.

Kada je riječ o ekološkim sadržajima, treba naglasiti da se Mreža mladih Kiseljak u ovom segmentu posebno istakla. Naime, članovi Mreže mladih Kiseljak su tokom vikenda organizirali akciju sadnje sadnica, te i na ovaj način pokazali sunnet na djelu. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine