Printaj ovu stranu

Udruženje žena Miz Livno: Dan majki

Autor: Šejla Mujić Kevrić Mart 14, 2019 0

Udruženje žena MIZ Livno četvrtu godinu zaredom organizira poseban program za žene pod nazivom "Dan majki", kojim se nastoji odati posebno mjesto ženi unutar muslimanskog doma, a posebni ženi kao majci.

Već tradicionalno, program uljepšaju učenici iz mekteba, ali ove godine, novina je bila da su program obogatili polaznici igraonice „Bubamarice“  koja već tri mjeseca aktivno radi pri Medžlisu IZ Livno. Polaznici igraonice pjevali su pjesmice koje su naučili sa učiteljicom Arijanom Husanović, te Euzu Bismilu i Rabbi jessir koje su naučili u sklopu vjeronauka kojeg im jednom sedmično održava muallima Šejla.

Mališani iz mekteba također su izveli niz zanimljivih recitacija i plesnu koreografiju.

Polaznici muzičke škole, a koji su ujedno i polaznici mekteba u Livnu, prisutne su razveselili sa svojim izbedbama. Muna Hadžić svirala je flautu, a Adin Cero harmoniku. Zahvaljujemo njihovoj profesorici u muzičkoj školi, Berimi Cero koja ih je pripremila za ovaj nastup i time sve prisutne posebno razveselila.

Za edukativni dio pobrinula se diplomirana pedagogica, Aida Pivčić, koja je za prisutne održala predavanje na temu "Uloga majke u odgoju djeteta".  „Aida je i stalna aktivistica Udruženja žena, te joj se ovom prilikom toplo zahvaljujemo što je odvojila vrijeme i počastila nas predobrim predavanjem.“, kazala je koordinatorica Udruženja žena MIZ Livno.

Članice hora Udruženja žena MIZ Livno proučile su nekoliko ilahija i time znatno učinile program još bogatijim.

Na kraju, kao i svake godine do sada, sve prisutne žene međusobno su razmijenile poklone.

 

Povezani članci (po oznakama)