digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Izaslanik predsjednika R Indonezije u posjeti Mostaru

Autor: Hasan Eminović Mart 15, 2019 0

U okviru posjete Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovi specijalni izaslanik predsjednika Republike Indonezije za međureligijski i međunacionalni dijalog i saradnju nj.e. dr. Syafiq A. Mughni danas je posjetio Mostar gdje se susreo sa mostarskim muftijom mr. Salem ef. Dedovićem.

Muftija je visoke goste upoznao sa prilikama na području Muftijstva i izazovima s kojima se Islamska zajednica suočava, posebno istaknuvši napore koje IZ-e ulaže u međureligijskom dijalogu i razumijevanju.  „Drago nam je da smo imali priliku razmijeniti mišljenja sa našim prijateljima i drago nam je što smo na najljepši način otvorili prostor za buduću saradnju“, kazao je muftija Dedović.   

Njegova ekselencija dr. Syafiq A. Mughni, je istakao kako će iz Bosne i Hercegovine ponijet lijepe utiske, jer je i u Mostaru kao i u Sarajevu susreo vedra lica i prijateljski raspoložene ljude. Izrazio je nadu da će mostarski muftija uzvratiti posjetu Indoneziji i tamošnjoj Islamskoj zajednici čime bi bio nastavljen kontinuitet prijateljskih susretanja. Iskustvo koje će ponijeti sa sobom ocijenio je vrlo dragocjenim. „ Drago nam je da se Mostar razvija i da se i dalje izgrađuje. Drago nam je da smo ovdje primijetili organiziran vid vjerskog života i da se posebna pažnja posvećuje obrazovanju. Bosansko iskustvo je za nas vrlo bitno i dragocjeno“, istakao je Mughni.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine