digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Rijasetov kurban projekat prilika za održivi povratak u Srebrenicu

Autor: redakcija Mart 13, 2015 0

Dana, 11.3.2015., je u radnu posjetu Medžlisu Islamske zajednice u Srebrenici stigao g-din Bilal Memišević, iz Ureda za ekonomske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, gdje su ga dočekali glavni imam i predsjednik Medžlisa Srebrenica, te je održan sastanak i razgovarano o planovima Kurban porjekta za 2015. godinu.

 

Nakon održanog sastanka sa Medžlisom Srebrenica, održan je sastanak sa zainteresovanim povratnicima, uzgajivačima sitne i krupne stoge, za Kurban pojekat. Posebno treba istaći veliku zainteresovanost povratnika za ovaj porejkat koji su na sastanak došli u velikom broju. Također, i njima je predočen plan Kurban pojekta za 2015. godinu.

Medžlis u Srebrenici u ime svih povratnika zahvaljuje se Rijasetu IZ u BiH na planskom i sistemskom jačanju povratnika, također, se zahvaljuje i svima ljudima u dijaspori i u Bosni i Hercegovini koji uplaćuju kurbane u Islamskoj zajednici, jer pomenuti projekat je od velike važnosti i omogućava ekonosmku održivost povratnika u manji dio Bosne i Hercegovine.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine