Printaj ovu stranu

Bugojno: Potpisan sporazum o saradnji Općine i MRV-a

Autor: A. Mandžić April 11, 2019 0

 U općini Bugojno potpisan je Sporazum o saradnji Općine Bugojno i Odbora za međureligijsku saradnju Bugojno.

Pored domaćina, načelnika općine Hasana Ajkunića, sastanku su prisustvovali i članovi Odbora za međureligijsku saradnju Bugojno Kemal ef Tokmić, glavni imam MIZ Bugojno, fra Hrvoje Radić, bugojanski župnik i paroh Slaviša Đurić, te Igor Kožemjakin stručni saradnik Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovijne iz Sarajeva.  

MRV u Bugojnu djeluje od 2016. godine i to veoma uspješno, a potpisavanje ovakvog  jednog  sporazuma samo je garancija za još bolju saradnju i medjureligijske odnose, naglasio je načelnik Bugojna prof. Hasan Ajkunić.Sporazumom o saradnji iskazuje se  namjera potpisnika da sarađuju na osnovi zajedničkih vrijednosti s ciljem doprinosa razvoju demokratskoga društva kroz dijalog, zalaganje za mir i izgradnju povjerenja i tolerancije.

    - Nama, kao međureligijskom vijeću, te odboru kao sastavnom dijelu Vijeća je ovaj vid podrške lokalne zajednice veoma značajan. Dosadašnja iskustva sa Bugojnom su veoma pozitivna i općinski načelnik je i lično učestvovao u nekim našim aktivnostima i nadam se da će i dalje biti pri ruci Odboru za međureligijsku saradnju – riječi su Igora Kožemjakina.

      Podsjetimo, potpisivanje Sporazuma plod je dugogodišnjeg zalaganja i rada članova Odbora za međureligijsku suradnju, te njihove prepoznatosti u Općini Bugojno 

Povezani članci (po oznakama)