digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje žena MIZ Livno: Šest godina uspješnog rada

Autor: Šejla Mujić-Kevrić April 30, 2019 0

Udruženje žena MIZ Livno u kontinuitetu izvodi svoje redovne aktivnosti 6 godina. Već tradicionalno, pred ramazan se obilježi završetak godišnjeg ciklusa rada, tako što se priredi posebna svečana ceremonija uz dodjelu diploma i zahvalnica. Ispred članica Udruženja, gosti, zvanica, a na samom početku programa, muallima Šejla M.K. prezentirala je rad Udruženja žena u protekloj godini, koji je bio raznovrstan i izuzetno bogat.

 

Ova godina je ova ceremonija bila mnogo svečanija obzirom da su pet polaznica Škole Kur'ana završile svoje prve hatme pred muallimom Mevlidom Hadžić. U te svrhe, priređen je i skromni program obilježen učenjem ilahija, nastupom vrtićke grupe, te učenjem Kur'ana, a sve je zaokruženo inspirativnim predavanjem koordinatorice za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa IZ Sarajevo, Adne Zulić.

Ove godine svoju prvu hatmu su završile:

  1. Bulka Šarić
  2. Mevzeta Ključo
  3. Jasmina Đonlagić
  4. Hasiba Velić
  5. Mulija Mačkić

Hatmu su učile dvije godine pred muallimom Mevlidom Hadžić, voditeljicom Škole Kur'ana ispred Udruženja žena MIZ Livno.

Adna Zulić prisutne žene počastila je korisnim savjetima za što kvalitetnije korištenje ramazanskih dana, te za pravilnu pripremu za predstojeće mubarek dane.

Ispred Udruženja žena još jednom upućujemo iskrene i tople čestitke svršenicama hatme, uz dovu Uzvišenom Allahu, dž.š., da im Kur'an bude vodilja kroz život i lijek u svim situacijama.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine