50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Premijer Unsko-sanskog kantona posjetio Muftiju bihaćkog

U ponedjeljak, 20.05.2019. Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je u svom uredu u Bihaću premijera Unsko-sanskog kantona g. Mustafu Ružnića.

Na samom početku razgovora premijer Ružnić je čestitao Muftiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u rukovođenju bihaćkim muftijstvom u narednom periodu, te iskazao maksimalnu spremnost Vlade USK-a da podrži rad Mutijstva u narednom periodu i da zajedničkim snagama, svako u skladu sa svojim nadležnostima, sarađuju u podizanju kvalitete života svih građana Unsko-sanskog kantona. 

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio premijeru i njegovim saradnicima na posjeti i lijepim željama i čestitkama, kao što je potvrdio svoju spremnost i opredjeljenost Islamske zajednice u BiH da u interesu širenja dobra i afirmacije ljudskih vrijednosti uspostavlja saradnju sa institucijama vlasti, vladinim i nevladinim organizacijama, institucijama kulture, drugim vjerskim zajednicama i svim građanima. 

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj saradnji Muftijstva bihaćkog i Vlade USK-a. Muftija je, također, predstavio neke od budućih kapitalnih projekata Islamske zajednice koji su od vitalnog značaja za cijelu bosansku krajinu (s obzirom da Muftijstvo bihaćko prelazi kantonalne i entitetske granice), očekujući svaki vid podrške u onome što Islamska zajednica čini za opšte dobro.

Ovom sastanku su prisustvovali i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehić i rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Sabahudin-ef. Begić, te savjetnik premijera g. Mirsad Topčagić. 

Premijer je Muftiji i svim vjernicima poželio lijepe i ugodne preostale dane mjeseca ramazana u želji da bajram dočekaju u zdravlju, rahatluku i lijepom raspoloženju.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija