digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ramazanske aktivnosti Mreže mladih MIZ Zenica

Autor: Faris Hazić Maj 22, 2019 0

Mjesec ramazan, pored individualne duhovne aktivnosti, idealna je prilika i za aktivnije društveno učešće i organizaciju različitih društvenih aktivnosti.

Mreža mladih MIZ Zenica će tokom mubarek mjeseca Ramazana organizovati niz aktivnosti kojima se ljepota i radost ovog mjeseca želi širiti cijelim našim gradom. Mladi članovi naše zajednice, svojom kreativnošću, zalaganjem i neumornim radom nastojaće da sve ljude u našem gradu, a posebno mlade ljude, obraduje raznoraznim sadržajima koji će nadamo se biti pozdravljeni i masovno popraćeni.

Podejla letaka i olovki s porukom

Prva aktivnost koju su organizovali članovi Mreže mladih jeste podjela letaka i olovki sa porukama čestitanja nastupajućeg mjeseca Ramazana, ispred Čaršijske džamije u Zenici. Nekoliko aktivista je uz osmijeh i ljubav, kako to njima i doliči, prilikom podjele ovih materijala uputilo čestitke i želje da naše majke, očevi, braća i sestre, u ibadetu, zdravlju i rahatluku isposte mubarek Ramazan i da Bajram dočekaju čisti od grijeha, radosni i ponosni na sebe.

Iftar Mreže mladih sa štićenicima JU „Dom – porodica“ Zenica 

U prelijepom ambijentu prostorija MIZ Zenica, Mreža mladih je na iftaru ugostila goste iz JU „Dom – porodica“ Zenica. Svečani gost na ovom iftaru bio je hfz. Fahir ef. Arnaut, imam Osman Čelebijine – Potočke džamije u Zenici.Samom iftaruprethodilo je klanjanje zajedničkog akšam – namaza u Čaršijskoj džamiji, a nakon toga i riječi dobrodošlice koordinatora Mreže mladih MIZ Zenica Muamer ef. Dizdarevića. Iftar je protekao u ozračju ugodnog razgovora, međusobnog upoznavanja i planiranja budućih zajedničkih akcija i projekata. Nakon iftara, obratio se sa nekoliko riječi hfz. Fahir ef. Arnaut, koji je svojim govorom osvježio duše prisutnih i unio dozu ljubavi u njihova srca. Ovaj iftar je prvi u nizu koje će Mreža mladih organizovati u saradnji sa ovom Javnom ustanovom.

Treća sezona Ramazanske lige u futsalu

U petak 10.5.2019. u 23:00 h svečano je otvorena treća sezona Ramazanske lige u futsalu. Proučenim ašaretom i prigodnim obraćanjem ispred organizatora Safeta Kubata i ispred Medžlisa IZ Zenica Sumedina ef. Kobilice otvoreno je još jedno uzbudljivo ramazansko takmičenje koje se odigrava u kasnim noćnim satima u Zenici. Ove godine se prijavio veliki broj ekipa a izvlačenjem je napravljeno šest grupa sa potri ekipe. Utakmice se igraju na terenu Turski park i u dvorani Bilmišće.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine