digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ramazanska posjeta KJU “Dom za socijalno, zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”

U ponedjeljak 18.05.2019. godine na obostrano zadovoljstvo džemat Nahorevo upriličio je posjetu Kantonalnoj Javnoj Ustanovi „Dom za socijalno, zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ u Nahorevu.

Svjesni da posebnu pažnju trebamo posvetiti našim starijima, pogotovo onima koji svoje treće životno doba provode u domovima za stare i iznemogle osobe iz džemata Nahorevo upriličili su prigodno predavanje i druženje sa štićenicima ovog Doma, u ovim mubarek ramazanskim danima.

Nakon što je Muhidin-ef. Topčagić, održao nadahnjujuće predavanje na temu “Allahova milost u mjesecu ramazanu” i odgovorio na nekoliko pitanja, muallima Alma Topčagić i koordinator Mreže mladih džemata Nahorevo Haris Pandžić proučili su jasin i nekoliko kur’anskih sura, nakon čega je nastavljeno druženje uz učenje ilahija.

Ova posjeta je izazvala obostranu radost i zadovoljstvo, kako kod osoblja Doma u Nahorevu, još jače kod gostiju, kojima su domaćini priredili ugodno iznenađenje, poklonivši im djelo svojih kreativnih ruku.

U skladu sa hadisom Božijeg Poslanika, s.a.v.s.: “Nije od nas ko ne poštuje naše starije i ko nije milostiv prema našim mladim”, iz džemata Nahorevo poručuju kako nijedno djelo nije malo ako ga Gospodar primi, a nijedno djelo nije veliko ako ga Gospodar ne primi.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine