digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Na iftaru 550 omladinaca

Centralna džamija na Ilidži na čelu sa Džematskim odborom i imamom Resul-ef. Alićem ugostili su na iftaru 550 omladinaca. Resul-ef. izrazio je dobrodošlicu naglasivši: “Ova omladina je snaga i garant čuvanja emaneta bedranskih i bosanskih šehida.”

Nakon iftara omladina je nastavila druženje uz kahvu. Pred teravih-namaz prisutnim omladincima i džematlijama obratio se hafiz Ammar-ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama, koji je naglasio: “Nema pobjede izvana dok se ne desi pobjeda iznutra. Post je propisan druge godine po hidžri, iste godine kad se desila i pobjeda na Bedru. Svaki uspjeh i pobjeda dolaze isključivo od Allaha, nakon uloženog našeg maksimalnog truda. “Nisi ih ti ubio već Allah i nisi ti bacio, već Allah.” Poniziti se pred Allahom put je do uspjeha.”

Ovom prilikom želimo se zahvaliti imamima Senaid-ef. Isakoviću, hafizu Abdusamed-ef. Podojku, Asad-ef. Foči, Memfad-ef. Drkiću, Sabahudin-ef. Botonjiću, Maid-ef. Alađuzu, Mirsad-ef. Mešanoviću, Dervi-ef. Hodžiću, Armin-ef. Jusupoviću, Amar-ef. Sitaru, Mreži mladih Ilidža, Hadžići i Novi Grad, te džematima Tabačkog mesdžida i Studentskih domova Bjelave i Nedžarići koji su svojim prisustvom uljepšali ovu noć. Hvala i donatorima koji se svaki put rado odazovu pozivu da finansijski podrže ovaj iftar.

omladina2

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine