digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ramazanske večeri u Bugojnu

Autor: A. Mandžić Maj 28, 2019 0

„Ramazanske večeri“ naziv je manifestacije, koju tradicionalno organizuje Medžlis IZ Bugojno. Na prostoru ispred Sultan Ahmedove džamije,u petak 24. maja, nakon teravih namaza, prve noći, gost je bio Fikret Hodžić, jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja i novinara u našoj zemlji.

-Sabur je ono što dovodi do ostvarenja želja svakog pojedinca. Konstantno nas sa različitih strana truju i govore nam kako je ovo zemlja u kojoj nema budućnosti i u kojoj ljudi nemogu biti sretni, koja mladima ne može ponuditi ništa. U posljednjih deset godina zahvaljujući saburu mene i moje porodice, uz Božju pomoć, ja sam ispunio sve svoje želje- rekao je Hodžić i posebnu poruku uputio mladima : - Nemojte misliti da nećete ostvariti svoje snove u ovoj zemlji. Neće vam neka druga zemlja ponuditi nešto bolje nego što može ova , naša, zemlja. Ovo je mjesto gdje vi morate ostvariti svoje snove na način da vam drugi zavide zato što je lijepo ovdje. Okupljati se i pričati o lijepim i pozitivnim stvarima. Cijenimo i volimo malo više ono što je naše. 

Učenjem ilahija prisutnima su se predstavili Mirza Šečić, Senahid ef. Čehaja, Mehmet Keleş, hafiz iz Turske, prof. Mehmed Čehaja i Kana Ćeso. Izvedene su i tri recitacije od strane članica NVO „Sunce“. U subotu, druge noći manifestacije nastupio je hor „Preporod“ iz Ilijaša, koji su na istom mjestu za prisutne posjetioce izveli određeni broj ilahija. 

ucesnici programa na bini

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine