digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predavanje u džematu Lubarda

Autor: Amir Sijamhodžić Maj 04, 2019 0

U saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Bužim džemat Lubarda je pokrenuo ciklus predavanja pod nazivom BUDI KORISTAN ČLAN ZAJEDNICE. Prvo predavanje održano je 15. marta 2019. godine, a gost predavač bio je dr. Rifet Šahinović, profesor u Medresi Džemaludin Čaušević u Cazinu te honorarni predavač na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Predavanje je održano nakon jacije namaza, a predavač Šahinović je pred više od 100 prisutnih vjernika govorio na temu ZAŠTO SMO SLABI? U cjelosatnom izlaganju Šahinović je iznio cijeli niz razloga slabosti muslimana od razine džemata do razine ummeta, te slabosti Bošnjaka po raznim segmentima njihova javnog i privatnog života. Iz predavanja se dala naslutiti i glavna poruka koju je predavač uputio prisutnima a to je prilično slabo razumijevanje naše vjere a koja bi svakom vjerniku trebala i morala biti olakšanje i izvor riješenja svih životnih problema i dilema. Predavanje je otpočelo učenjem ašereta od strane lokalnog imama Suada ef. Dekića, koji je priliku iskoristio da poselami prisutne i održi prigodan govor. Moderator predavanja bio je član džematskog odbora Amir Sijamhodžić.

05 Zašto smo slabi 800x533

Nakon zanimljivog i korisnog predavanja prisutni vjernici, među kojima je bilo i deset imama, nastavili su sa druženjem u prostorijama džamije i mekteba uz zakusku koju su priredile vrijedne džematlijke. Članovi Džematskog odbora džemata Lubarda na čelu sa predsjednikom Mevludinom  Šomićem u narednom periodu namjeravaju nastaviti sa ovakvim sadržajima.

04 Zašto smo slabi 800x533

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine