digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Prodaja kolača za školske sendviče

Autor: Šejla Mujić Kevrić Septembar 02, 2019 0

Udruženje žena MIZ Livno i ostale vrijedne saradnice Udruženja, već treću godinu zaredom organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za školske sendviče djeci koja su u potrebi, u gradu i okolnim selima. 

Ove godine akcija prikupljanja sredstava organizirana je na četiri fronta nakon džuma namaza, a fokus je bio na džamiji Ćurčinici i džamiji u Golinjevu, gdje su hanume prodavale kolače, dok su u Guberu i Grborezima  imami prikupljali novac mimo džuma namaza.

U Golinjevu je sakupljeno 750 KM, zahvaljujući vrijednim džematlijkama Podhuma i Golinjeva koje su napravile kolače, i džematlijama koji su ih "kupili", te tako svi zajedno učestvovali u ovom hajr djelu. Prisutne su bile i gošće iz Zagreba, članice vijeća žena pri Islamskom centru u Zagrebu, koje su dale ogroman doprinos uspjehu ove akcije organizirane ispred džamije u Golinjevu, a uz učešće dva džemata.

U Grborezima je prikupljeno 119KM zahvaljujući incijativi imama.

Ispred džamije Ćurčinice, vrijedne članice Udruženja žena MIZ Livno i ostale saradnice,  donijele su mnogo raznovrsnih kolača. Kako je i dogovoreno, samo određeni broj je učestvovao u prodaji, što ne umanjuje vrijednost učešća onih koje se neće pronaći na fotografijama, a u zahvaljujući kojima je rezultat bio ovako dobar. 

Ispred džamije Ćurčinice, a kasnije i na samoj ulici ispred džamije, prikupljeno je 1.220 KM. 

Neka Allah obilno nagradi sve koji su bili uključeni u ovaj projekat, sa željom da što više naše djece u potrebi dobije dnevnu užinu. 

NAPOMENA:

Sa ovim prikupljenim iznosom neće biti uplaćeni sendviče za svu planiranu djecu, tako da će akcija biti i dalje otvorena. Za jedno dijete je potrebno 170 KM, za svaki radni dan u školskoj godini. 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine