digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: nastavljaju redovne aktivnosti Kluba mladih mama

Autor: Šejla Mujić Kevrić Oktobar 08, 2019 0

Klub mladih pri Medžlis IZ Livno osnovan je prije 4 godine, te zahvaljujući muallimama koje organiziraju i priređuju aktivnosti za žene ispred Medžlisa, Klub i ove godine nastavlja sa redovnim susretima. 

Prvi susret započeo je druženjem uz bojenje bojanki za odrasle. Bojenje je savršen način da se izrazimo bez straha od pogreške. Dopušta nam da budemo ono što jesmo, jer možemo bojiti kako želimo i kako osjećamo da treba. Niko nam ne može reći da nešto treba drugačije. Bojenje uz kahvu i kolačiće može biti i više nego zabavno, a tako je i bilo. Prisutne su s bojicama u ruci provele veoma ugodno večer. 

Najbolja stvar u cijeloj priči je što majke mogu da dovedu svoju dječicu. Od ove godine Medžlis Livno ima i poludnevnu igraonicu za predškolski uzrast, te je prostor dostupan i djeci koje majke dovode na susrete i druženja. Klub mladih mama osnovan je s ciljem umreževanja mlađih žena muslimanki u Livnu, kako bi se bolje upoznale, družile, kako bi se njihova djeca upoznala i zajedno igrala, te kako bi sve zajedno uzele učešće u kreiranju društvenih prilika koje su naklonjenije ženama. Vrlo često su susreti ove generacije žena izuzetno polodnosni, jer sve su one pametne, obrazovane, željne da doprinseu koliko mogu, obzirom da su zbog poslovnih i porodičnih obaveza spriječen da češće dolaze na programe koje muallima organiziraju pri Udruženju žena Medžlisa Livno.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine