digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

B. Dubica: Održan Dan otvorenih vrata džamije

Autor: N. Krivdić Juni 04, 2016 0

Dan otvorenih vrata džamije 2016 već tradicionalno omladina Medžlisa IZ-e organizuje „Dan otvoreniih vrata džamije“ u Bosanskoj Dubici pred nastupajući mjesec Ramazan.

 

Iz godine u godinu sve je veće interesovanje kako naših omladinaca, tako i naših sugrađana drugih vjeroispovijesti. U ime omladine i džematlije glavni imam Safet ef. Beganović pozvao je građane da dođu i posjete danas Gradsku džamiju i upoznaju više o Islamu. “Ovo je simbolično otvaranje vrata džamije koja šalje poruku otvorenosti naših srca prema komšijama drugih vjeroispovijesti“ - kazao je Beganović. U svom obraćanju spomenuo je i projekat u koji bi bile uključene sve vjerske zajednice u 4 naša susjedna grada, a koji su naćelno prihvatili da budu pokrovitelji u OSCE-u.

U ime organizatora ispred omladine prisutnima se obratio Nedim Krivdić, te u kratkim crtama predstavio Omladinsku biblioteku i čitaonu „Mehmed ef. Spahić“, te pozvao na besplatnu članarinu i čitanje knjiga u prostorijama biblioteke. Tokom dana zabilježili smo više posjeta nego prethodnih godina. Interesantno je spomenuti da smo ove godine imali više posjeta iz nama susjedne Hrvatske (Hrvatska Dubica, Kutina i Novska), te posjete turista koji su bili iz Turske i Srbije. Naši današnji gosti nisu krili svoje oduševljenje koje su osjećali prilikom posjete džamiji. Zahvaljujemo se opštini Kozarska Dubica, RTVKD na snimanju priloga, Udruženju građana „Putevi Mira“, aktivistima žena u MDD Merhametu, kao i koordinatorici Šerifi Rahmanović koja vodi aktivnosti žena ispred IZ-e Bos.Dubica što su uvećali današnji događaj.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine