digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Maglaj: Humanitarni fond džemata Kuršumlije džamije

Autor: Oktobar 14, 2016 0

Humanitarni fond ,,EXIT'' osnovan je pri džematu džamije Kuršumlije, na inicijativu imama h. hfz. Hidajet-ef. Talića i Džematskog odbora uz saglasnost i podršku Nevres-ef. Hodžića, glavnog maglajskog imama.

HF EXIT zvanično je pokrenut u petak, 8. aprila 2016. godine, kada je javno objavljena informacija o novoformiranom humanitarnom fondu. Cilj HF EXIT-a je posjeta i novčana pomoć bolesnim, te socijalno ugroženim stanovnicima, obilazak penzionera i finansiranje studenata. 

Vjernici su pozvani da petkom poslije džume sedmičnim prilogom od 1,00KM pomognu dugotrajno življenje ideje Fonda iz kojeg će se u toku svake sedmice donirati novac nekome od potrebnih sugrađana. U proteklih 6 mjeseci iz budžeta fonda isplaćeno je 6.570,00KM na ime spomenutih kategorija, a što je popraćeno izvještajima na maglajinfo.com, medijskom pokrovitelju fonda. 

Humanitarci fonda rade volonterski, bez nadoknada ili putnih troškova, čisto altruistički na ime zadovoljstva Gospodara svjetova, Allaha dž.š. Čovjek može biti dio dobra ili zla, a što je bila inicijativna misao za odabir ovog plemenitog projekta, kako je to ističe hfz.Hidajet-ef. Talić, predsjenik fonda.

Preciznije informacije o fondu možete pogledati na linku

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine