digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džamija i islamski centar na Kalibunaru dobili vrijednu donaciju

Autor: Oktobar 30, 2016 0

U četvrtak, 27.10.2016. godine Humanitarna organizacija Waqf Stichting Waqf iz Sarajeva  uručila je vrijednu donaciju džamiji i islamskom centru na Kalibunaru uz pomoć i podršku partnerske organizacije Raf Al Thani iz Katara. U sklopu projekta opremanja učionica donirana je vrijedna informatička oprema koja će unaprijediti i olakšati rad u izvođenju mektebske nastave, u školi Kur'ana i drugim aktivnostima.

Do sada je u mektebu i školi Kur'ana na Kalibunaru nekoliko stotina polaznika naučilo kur'ansko pismo i tedžvidska pravila. Mnogi od njih i dalje pohađaju različite stepene. U novom ciklusu 2016/17. godini nastavu  u mektebu na Kalibunaru pohađa preko 200 polaznika, nastavu u školi Kur'ana za odrasle preko 100 polaznika, u 5 grupa, a nastavu na Kursu islama za napredne srednjoškolce oko 40 polaznika.

Zahvaljujemo se  donatorima iz H.O. Raf Al Thani iz Katara i našim prijateljima iz Sarajeva, direktoru H.O. Waqf Stichting Waqf, Ismiru Karagi, na podršci i pomoći u radu džamije i islamskog centra na Kalibunaru.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine