digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Banja Luka: Članice aktiva žena Medžlisa Kakanj i Kozarac posjetile Ferhadiju

Autor: Novembar 06, 2016 0

U nedjelju, 30. oktobra 2016. godine, Aktiv žena Medžlisa Islamske zajednice Kakanj i Aktiv žena Medžlisa Islamske zajednice Kozarac posjetio je Ferhat-pašinu džamiju u Banja Luci. 

Ovom prilikom, goste je dočekao Aktiv žena Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka koji je osim posjete Ferhad-pašinoj džamiji organizovao i prigodan doček te obilazak džamije Gazanferije.

U Ferhad-pašinoj džamiji nakon podne namaza, upriličen je prigodan program od strane žena, obraćanje uvaženog  muftije banjalučkog, dr Osman-ef. Kozlića te koordinatorica aktiva žena učesnica ovog događaja.

Nakon izvođenja mevluda i ilahija, gosti i domaćini zajedno su se prošetali gradom do stare čaršije i uputile se u džamiju Gazanferiju. Punih lijepih utisaka i snažnih emocija postignuti su dogovori o zajedničkoj budućoj saradnji i zbližavanju na polju ženskog aktivizma, te ostvarivanju zajedničkih aktivnosti.

Zahvaljujemo se Medžlisu Islamske zajednice Banja Luka na čelu sa glavnim imamom Muhedin-ef. Spahić i predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Almir-ef. Hodžić, za punu podršku u ovoj, a i svim daljim aktivnostima te svim ženama Banja Luke koje su dale svoj doprinos.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine