Printaj ovu stranu

Travnik: Predavanje Kenana Musića u medresi

Autor: Decembar 07, 2016 0

U utorak, 6. decembra 2016. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održan je program i predavanje na temu „Naslijeđe velikana", a gost predavač je bio dr. hfz. Kenan Musić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.


Program je organizirao Medžlis IZ Travnik u saradnji sa Muftijstvom travničkim i Elči Ibrahim-pašinom medresom u okviru manifestacije „Dani Resululaha, a.s.".

Na samom početku programa prisutne je poselamio glavni imam, mr. Salih-ef. Indžić, te u uvodnim riječima upoznao prisutne sa programima koji su pripremljeni u okviru manifestacije "Dani Resulullaha, a.s.". Također je sa kratkom biografijom najavio večerašnjeg predavača dr. hfz. Kenana Musića.

Hfz. Kenan je u svome govoru istakao važnost i potrebu oživljavanja zapostavljenih dimenzija Poslanikovog, a.s., Sunneta. Poslanikova praksa koju preporučuje u životu muslimana jesu: ustajanje iz poštovanja pred članovima porodice, navikavanje djece na rad ističući praksu svih poslanika da od svoje desete godine privređuju za život, a posebno je naglasio aspekate koji zavređuju da postanu svakodnevnica vjernikovog života kao što su povjerljivost, iskrenost, pravednost, stid i odvažnost.

Tokom programa prisutne je učenjem ilahija i salavata počastio hor Elči Ibrahim-pašine medrese.

Na kraju programa dovu je proučio muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović.

Povezani članci (po oznakama)