digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kalibunar: Mladima prikazan film “Dova moj najbolji prijatelj”

Autor: Decembar 12, 2016 0

U nedjelju, 11. rebiu'l-evvela 1438 h.g. / 11. decembra 2016. godine u Omladinskom klubu džamije na Kalibunaru za polaznike mekteba premijerno je prikazan film “Dova moj najbolji prijatelj” u produkciji porodice Rabić iz Gradačca.

 

U prepunoj sali Omladinskog kluba na početku programa mali i veliki hor Džennetske ptice izveli su prigodan program posvećen Allahovom Poslaniku, s.a.v.s. Nakon toga najuspješnijoj djeci koja su pisala ili crtala na temu: Allahov Poslanik, s.a.v.s., dodijeljene su prigodne nagrade.
Film Dova moj najbolji prijatelj polaznici mekteba pažnljivo su gledali uz povremene aplauze kao znak podrške i odobravanja. Sadržaj filma govori o dnevnim dovama od buđenja ujutro do odlaska na spavanje navečer, a sve je to propraćeno primjerenim sadržajima za djecu i dječijom igrom.
Nakon filma djeca iz porodice Rabić, koja glume u filmu, družila su se sa polaznicima mekteba s Kalibunara koji su im ovom prilikom pripremili skromne hedije kao znak dobrodošlice i ljubavi u ime Allaha, dž.š. Obostrana radost je bila vidljiva na licima djece.
Ovo druženje uz premijerno prikazivanje filma ostat će djeci u trajno lijepoj uspomeni. Čvrsta veza sa našim Stvoriteljem, Allahom, dž.š., uslov je za sreću i uspjeh na oba svijeta.
Svi polaznici mekteba na izlasku iz Omladinskog kluba dobili su kinder jaje. Udjeljivanjem hedija povećava se naša međusobna ljubav, tako nas je naučio naš učitelj i odgajatelj, Muhammed, s.a.v.s.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine