digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje žena MIZ Livno: Večer druženja sa Kur'anom

Autor: Šejla Mujić Kevrić Decembar 23, 2016 0

Još jedan način da obilježimo mjesec rebiu-l-evvel, mjesec u kojem je rođen Muhammed, a.s., bio je organiziranje posebnog druženja aktivistica Udruženja žena potpuno obojenog učenjem Kur’ana.

 

Druženje je bilo u nedjelju, 18.12.2016., u večernjim satima, na koje se odazvao izuzetno veliki broj žena i djevojaka.

Udruženje žena MIZ Livno je edukativno udruženje koje najveću pažnju posvećuje izvođenju projekta Škole islama i Škole Kur'ana, koje se realiziraju evo već četvrtu godinu zaredom i izvode desetine novih polaznica svake godine.

Ove večeri učenjem sura Jasin, Mulk, te nekoliko kratkih sura, predstavile su se polaznice Škole Kur’ana, a bile su to: hadžinica Safeta Burza, hadžinica Safeta Ramić, Vahida Toroman, Seka Juruk, Amra Džafić, hadžinica Nurka Brkić, Sanija Karalić, Amira Jahić, Sevlija Velagić, Šejla Druško, Nina Devac, Selma Gurda.

Sabina Ortaš nas je počastila čitanjem prijevoda sure Mulk, koja obiluje raznim opomenama, a koja nas je posebno dirnula. Nezaobilazna je bila i izložba zlatoveza u izvedbi naših vrijednih aktivistica ove sekcije.

Nakon proučenih sura i dove, prisutne su se počastile kahvom i kolačima i druženje nastavile u ugodnim i prijateljskim razgovorima. Da nas Allah učvrsti na putu činjenja dobra, druženja u Njegovo ime i učenja o Njegovoj lijepoj vjeri.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine