digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Održana večer sa Muhamedom Jusićem

Autor: Decembar 28, 2016 0

U utorak, 27.12. sa početkom u 19h u Bošnjačkom Institutu - Fondacija Adila Zulfikarpašića upriličena je jedna od posljednjih ovogodišnjih aktivnost manifestacije "Selam, ya Resulallah" gdje je gostovao Muhamed Jusić, islamski teolog i arabist, analitičar dešavanja na Bliskom istoku i Balkanu.


Nakon uvodnog obraćanja koordinatora ove aktivnosti, Muhameda ef. Velića, uslijedilo je predavanje gosta ove aktivnosti na temu vremena džahilijjeta (stanja u kojem su se nalazili arapi prije islama od džehla - neznanja o Allahu, poslanicima, propisima vjere) kao i o današnjem stanju na Bliskom istoku.

Prisutne su svojim izvedbama počastili učenici Treće gimnazije Sarajevo, a po završetku programa glavni imam Medžlisa IZ-e Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović se obratio prisutnima te uručio Muhamedu Jusiću zahvalnicu za učešće u manifestaciji i simboličnu hediju.

Sljedeća aktivnost manifestacije "Selam, ya Resulallah" je Večer sa pjesnikinjama Fikretom Karić i Eminom Mujanović u velikoj sali Općine Novi Grad, 28.12. sa početkom u 19h.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine