digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Lubina džamija na Vratniku sijala od ljubavi prema Muhammedu, a.s.

Autor: Nedim Botić Januar 01, 2017 0

U Lubinoj džamiji na Vratniku (MIZ Sarajevo) je 28.12.2016. održan prigodan mevludski program u povodu podsjećanja na rođenje i život Muhammeda, a.s.


Džamija je bila premala da primi sve posjetioce i džematlije, pa su mnogi i stajali napolju, kao i u musafirhani. To je znak ljubavi koji naš narod ima prema svome Poslaniku, a.s., koji nije žalio truda ni vremena da po hladnoj zimskoj noći, provede trenutke u zikru, donošenju salavata i slušanju poučnih i odgojnih kazivanja. 

Svečanost su uljepšali dr. Ferid-ef. Dautović, glavni imam MIZ Sarajevo, i doc. dr. Almir Fatić, profesor na Fakultetu islamskih nauka, koji su prisutne počastili prigodnim vazom i obraćanjem. Nadahnutim učenjem ilahija i Kur'ana svečanost su uljepšali članovi hora MIZ Sarajevo. Ovo je ujedno i bila jedna od posljednjih svečanosti u sklopu manifestacije "Selam ya Resulallah" koja se već niz godina održava u Sarajevu. 

„Ovo je tradicionalna manifestacija u našoj Lubinoj džamiji koja postoji više od 500 godina. U njoj su ibadetili mnogi naši dobri i čestiti alimi, imami, muderrisi, hafizi i dobri Bošnjaci. Drago nam je što je večer prošla u izuzetno lijepoj i nadahnutoj atmosferi, za koju su zaslužni naši gosti i članovi hora Medžlisa. Molim Allaha da nagradi sve džematlije i posjetioce, a posebno one koji su pomogli da se realizira ovaj program. Posebne zahvalnice idu glavnom imamu, dr. Dautoviću te prof. dr. Fatiću.“, istakao je mr. Salih-ef. Meštrovac, imam Lubine džamije na Vratniku.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine