digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: U prostorijama džamije u Dubu teretana za fitness

Autor: Januar 27, 2017 0

U srijedu, 25. januara 2017. godine džemat Dub je završio adaptaciju i opremanje jedne prostorije u sklopu objekta džamije za potrebe teretane, odnosno kluba za fitness.

 

Ovo je samo nastavak aktivnosti koju kontunuirano vode mladi džemata Dub na čelu sa imamom, Esad-ef. Fuškom na iskorištavanju slobodnog prostora u džamiji.

U proteklom periodu nabavljen je stol za stoni tenis koje je donirala omladina i drugi hairli insani. Po jednu spravu za teretanu su donirali Šefik Husić, Mahir Rubanović i Goran Bilić, dok su preostali, najveći dio opreme obezbijedili Halim Hodžić i Ramo Fuško, čime je ovaj projekat, odnosno teretana puštena u funkciju.

Ova dva čestita momka džemata (Halim Hodžić i Ramo Fuško) će u narednom periodu raditi sa omladinom džemata Dub upoznavajući ih sa principima fitnessa i načinima korištenja sprava u teretani, te preuzeti brigu o kućnom redu.

Najveći dio mjesečne članarine će biti usmjeren na tekuće održavanje džamije.

U posljednje vrijeme u džematu je primjetno povećanje broja omladine, posebno na sabah-namazu. Prateći situaciju u džematu želimo da ponudimo omladini nešto novo, da im ponudimo zdrav fizički i duhovni život kroz džamijski hal i druženje a kojeg Islamski centar u Dubu zasigurno može ponuditi mladima ovog džemata.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine