digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zenica: Održano predavanje hfz. Nedima Botića u Ensar džamiji

Autor: Februar 19, 2017 0

U petak, 17. februara 2017., u zeničkoj Ensar džamiji je održano predavanje hafiza Nedima Botića na temu „Kako postati hafiz Kur'ana“.


Predavanje je uveličala brojna publika, učenici hifza i cijenjeni gosti, među kojima i mr. Jakub Salkica, glavni imam MIZ Zenica, mr.hfz. Enes Beganović, imam Čaršijske džamije u Zenici, te dr. hfz. Safet Husejnović, imam Sejmenske džamije i voditelj Škole hifza Sejmen.

Organizatori predavanja su MIZ Zenica, Škola hifza Muftijstva zeničkog, Škola hifza Sejmen i džemat Babina Rijeka (MIZ Zenica). Želja organizatora je bila da se u publici probudi veća želja za učenjem Kur'ana i posebno njegovim učenjem napamet. Hafizi Kur'ana su plemići i ukras ummeta Muhammeda, a.s.

U predavanje je hafiz Botić istakao da je učenje Kur'ana najbolja investicija u naš dunjaluk i ahiret. Vrijeme trebamo uložiti u ono od čega ćemo imati koristi na oba svijeta, tj. u činjenju dobrih djela. Jedno od najbržih načina da steknemo veliki broj hajrata i ljubav Allaha, dž.š., jeste učenje Kur'ana. Svi koji se odluče na put hifza, trebaju voditi računa o iskrenosti i odlučnosti, moraju biti voljni da ulože što god je potrebno da ostvare cilj. U životu učenika hifza, Kur'an treba biti prioritet broj jedan, sa njim trebaju zanoćii, i sa njegovim učenjem otpočeti dan. Neki od praktičnih savjeta koji pomažu u procesu hifza su: majčina dova, podrška porodice, iskusan muhafiz i ustrajnost u pridržavanju plana učenja.

„Želim da se zahvalim mojim domaćinima u Zenici, mr. Jakubu Salkici, glavnom imamu MIZ Zenica, dr. hfz. Mevludinu Dizdareviću, imamu Ensar džamije i dr. hfz. Safetu Husejnoviću, voditelju Škole hifza Sejmen na prelijepom  dočeku, podršci i saradnji. Želim da se zahvalim i svima koji su došli u petak naveče u Ensar džamiju. Iz Zenice nosim prelijepe uspomene i u srcu puno dragih insana koje sam sreo i mnoge po prvi put upoznao. Molim Allaha, dž.š., da ih sve nagradi najljepšim nagradama i da vam podari puno uspjeha i bereketa u životu i radu.“, istakao je hfz. Botić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine