digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana redovna godišnja Skupština Medžlisa IZ-e Konjic

Autor: Februar 27, 2017 0

U petak, 24. februara 2017. godine u prostorijama Galerije konjičke medrese održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa IZ-e Konjic.

Skupština je počela učenjem Kur'ana a potom je predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic dr. Emir Duranović otvorio sjednicu Skupštine te se pristupilo izabiru radnog predsjednistva Skupštine. Za predsjedavajućeg radnog predsjedništva Skupštine Medžlias IZ-e Konjic izabran je prof. Himzo Muhibić.

Nakon izabira radnog predjesništva Skupštine usvojen je dnevni red iste.

1. Analiza i suvajanje zapisnika sa prošle sjedncie Skupštine Medžlisa IZ-e Konjic.

2. Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Medžlisa IZ-e Konjic za 2016.g. (Vjersko-prosvjetni rad, administrativno-pravno poslovanje i finansijsko poslovanje)

3. Davanje saglasnosti na budžet Medžlisa za 2017. godinu

4. Razno.

Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se prvoj tačci dnevnog reda. Kako nije bilo nikakvih primjedbi na Zapisnik sa prošle sjednice Skupštine MIZ Konjic isti je jednoglasno usvojen.

Pojašnjenja izvještaja o radu za 2016.g.  dao je v.d. glavni imam Redžo ef Muhibić nakon čega je isti bez diskusija usvojen. 

Pojašnjenja Završnog računa dao je knjigovođa Numan ef. Ćosić te je i ovaj izvještaj usvojen jendoglasno kao i prijedlog budžeta za tekuću godinu.

Pod tačkom razno bilo je nekoliko prijedloga članova Skupštine  koji su se ticali poboljšanja vjersko-prosvjetnih aktivnosti, posebice onih vezanih za rad sa mladima i ženama.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i izaslanik muftije mostarskog direktor Karađozbegove medrese u Mostaru hafiz Aid ef. Tuleg koji je  po završetku sjednice Skupštine posjetiio Gradsku džamiju u Konjicu te u istoj održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine