digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Medžlisa IZ Breza

Autor: Februar 28, 2017 0

U nedelju 26.februara 2016.godine, u prostorijama Medžlisa Islamse zajednice Breza, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Breza.

Na početku Skupštine, a po protokolu, ašere je proučio Nermin ef. Bahtanović. Sekretar MIZ-e Breza, Najim ef. Smajić izvršio je prozivku delegat, sjednici Skupštine od 36 izabranih delegata, prisustvovalo je 28. Skupština je imala kvorum za odlučivanje.

A potom je predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Breza mr. Sejid Osmanović otvorio sjednicu Skupštine, te podnio izvještaj za administrativno- pravne poslove a zatim se pristupilo izboru radnog predsjedništva. Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo, nakon što je izabrano od strane Skupštine u sastavu: predsjednik Skupštine mr. Sabahudin Dizdarević, članovi prof. Nezir Dinarević i Fikret Zahirović. Radno predsjedništvo je preuzelo vođenje rada Skupštine i krenuli po utvrđenom dnevnom redu na kome su se našli: razmatranje i usvajanje godišnjeg izvještaja o radu Izvršnog odbora Medžlisa za 2016.godinu, razmatranje i usvajanje plana rada za 2017.godinu, razmatranje i usvajanje završnog računa za 2016.godinu.Usvajanje buđeta za 2017.godinu i izvještaja Građevinskog odbora za izgradnju gradske džamije u Brezi za 2016.godinu.

Vjersko prosvjetni izvještaj Skupštini podnio je glavni imam Zejd ef. Sokić, finansijski izvještaj za 2016.godinu, podnio je knjigovođa medžlisa Enes Salčinović.

U toku razmatranja izvještaja čulo se mnogo pohvala ali i novih ideja i prijedloga za unaprijeđenje rada Medžlisa i džemata. Prijedlozi i ideje su uvaženi, te stavljeni u planove za rad u 2017.godini.

Skupština je završena dovom Uzvišenom Allahu da nas Allah sačuva iskušenja koja nismo u stanju prebroditi i da bude naš Zaštitnik na Putu kojem hodimo

Nakon završene Skupštine Medžlisa IZ-e Breza , prisutni delegati Skupštine klanjali su  podne-namaz u gradskoj džamiji Breza, a zatim je uslijedilo druženje  u Motelu „Bosnia“  uz kafu i kolače.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine