digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Članice ženskog aktivizma na završnoj svečanosti kurseva keranja i kvilinga

Autor: April 04, 2017 0

Članice ženskog aktivizma Medžlisa IZ-e Mostar u petak veče (31.3.2017.) su učestvovale u završnoj svečanosti povodom završetka kurseva keranja i kvilinga koje u Mostaru realizira Turski kulturni centar Yunus Emre sa nevladinim organizacijama.

Osim sa Medžlisom Yunus Emre je ostvario uspješnu saradnju sa Centrom za djecu i omladinu za posebne potrebe Los Rosales a na izložbi je izloženo preko 400 radova.

Već u sljedećem ciklusu, kako je naglasila Billur Dilber, koordinatorica instituta u Mostaru, planirano je pokretanje kurseva umjetnosti ebrua, saza i kurs turske kuhinje.

Direktorica Los Rosalesa Mirna Mezit saradnju sa Yunus Emre institutom ocijenila je izuzetno korisnom jer su njihovi štićenici dobili još jednu priliku da se izraze na posebno kreativan način s obzirom da se radi uglavnom o osobama sa fizičkim ili intelektualnim poteškoćama.

Saradnje sa Yunus Emre institutom i glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić ocijenio je korisnom jer se radi o još jednom projektu uzdizanja pojedinačne i kolektivne kreativnosti. „Radi se o projektu koji nam pomaže da svi budemo korisniji zajednici u kojoj živimo i koji nam pomaže da u našu svakodnevnicu unesemo malo radosti, a sve ove kreacije koje vidimo su inspiracija i poticaj za našu buduću saradnju“, kazao je ef. Cikotić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine