digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predramazansko savjetovanje Muftijstva bihaćkog

Autor: April 27, 2017 0

Na poziv muftije Hasan-ef. Makića u Bihaću je u srijedu, 26. aprila 2017. godine, održana sjednica Savjeta za vjerske poslove Muftijstva bihaćkog. Sjednici su, pored muftije bihaćkog, prisustvovali glavni imami, dekan IPF-a u Bihaću i koordinatorica za ženski aktivizam ovog muftijstva

 

Na sjednici je razmatran i usaglašen obiman plan ramazanskih i bajramskih aktivnosti na nivou muftijstva. Pored plana rada muftija bihaćki je dao uputstva vezana za šerijatske propise i praktičnu provedbu instrukcija viših organa Islamske zajednice na samome terenu. Akcenat je dat na organiziranje obimnijih aktivnosti vezanih za ženski aktivizam i mladinu.

Prihvaćena je inicijativa o organiziranju tribine i izložbe o porušenim džamijama Muftijstva bihaćkog, koje će se realizirati 17. maja, tekuće godine, na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

Zbog rekordnog broja ovogodišnjih kandidata za hadž sa područja ovog muftijstva usaglašeni su detalji vezani za njihovu adekvatniju pripremu i organiziranje dokumentacijskih formalnosti na nivou samih medžlisa.

Nakon razmatranja aktuelne problematike u Medžlisu IZ-e Sanski Most Savjet je dao punu podršku radu Husein-ef. Kovačevića, glavnoga imama ovog medžlisa.

            Po okončanju sjednice i obavljenog podne namaza članovi Savjeta su na čelu sa muftijom obavili kućnu posjetu člana ovog organa Mensur-ef. Ćehića, glavnoga imama Medžlisa IZ-e Bihać, kojem je u međuvremenu na Ahiret preselila majka, te tom prigodom iskazali saučešće njemu i njegovoj porodici.

           

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine