digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Gradačac: Asocijacija žena posjetila ”Kutak radosti”

Autor: Emira Kavazović April 27, 2017 0

U četvrtak, 27.04.2017. godine, Asocijacija žena MIZ Gradačac posjetila je Udruženje "KUTAK RADOSTI" u Gradačcu za pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju.

 

Ispred Asocijacije žena MIZ Gradačac u posjeti je bilo deset članica sa Emirom Kavazović, koordinatoricom za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac. Amar Omerović, defektolog koji radi s ovim osobama upoznao nas je o aktivnostima koje se realizuju u Udruženju ”Kutak radosti” kao što su radionice, sportske aktivnosti i aktivnosti poput heklanja, pletenja i izrade ukrasnog nakita. Udruženje učestvuje na raznim sajmovima i takmičenjima na kojima postižu odlične rezultate. Vrijedi istaknuti i vrijedne članove: Vesnu Sendić, koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju u plivanju, na najvećem takmičenju za osobe s intelektualnim teškoćama, 6. po redu Sportske igre ”Oaza” i Specijalna olimpijada BiH, a Sevret Pandžić je osvojio drugo mjesto u bacanju kugle. Udruženje okuplja 67 članova, a svakodnevno u Udruženju boravi oko deset članova koji su u zavisnosti od uzrasta podijeljeni u grupe. Za sve njihove aktivnosti zaslužna je Ajka Pelešević.

Veoma je važno za članove ovog Udruženja da im se pomogne u realizaciji i otvaranju Sportskog kluba, kako bi se tu pripremali za sportska takmičenja i kroz sport poboljšali svoje psiho-fizičko zdravlje, što im i želimo da ostvare u narednom periodu i da se pronađu ljudi dobre volje koji će ih u tome podržati. Asocijacija žena MIZ Gradačac i Medžlis IZ Gradačac žele podržati rad ovog Udruženja i unaprijediti međusobnu saradnju na raznovrsnim edukacijskim projektima.

                                                                                                                    

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine